Iránban már elszabadult a járvány, de még az amerikai szankciók is nehezítik a védekezést

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
  • A Teheránban elő Ujvári Barbarával beszélgettünk élőben arról, hogyan változott meg az élet Iránban, miután a járvány egyik legnagyobb gócpontjává vált.  
  • Kína és Olaszország után itt szabadult el leginkább a fertőzés. A vezetés február 19-én, két nappal a választások előtt ismerte el a járvány megjelenését, de ekkor már halottak is voltak.
  • A hétfői állás szerint a 83 milliós országban 38 309 fertőzött van, valamint 2640-en haltak meg hivatalosan, de az Egészségügyi Világszervezet illetékese az iráni látogatása után arra hívta fel a figyelmet, hogy ötször ennyi áldozat lehet.
  • Ráadásul az egyébként kemény kézzel irányító vezetés csak késlekedve hozta meg a korlátozó intézkedéseket. Ebben szerepet játszott az is, hogy az olajárak csökkenése és az amerikai szankciók eleve meggyengítették a gazdaságot. 
  • A múlt héten egy Tajvanon élő magyarral beszélgettünk arról, hogy ott hogyan sikerült elkerülni a tömeges fertőzéseket.   

Címlapkép: AFP

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó