Szlovéniában is kötelező maszkot hordani, és korlátozás helyett kijárási tilalom jön

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Szlovénia újabb szigorításokat vezetett be a koronavírus-járvány terjedésének fékezésére, az országban éjféltől lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el. Ales Hojs belügyminiszter szerint erre azért volt szükség, mert az emberek nem tartották be a kijárási korlátozásokat, amik március 20. óta vannak érvényben az országban.

„Nem lesz több kirándulás a tengerre és a hegyekbe”

– mondta a miniszter, azt kérve az állampolgároktól, vegyék komolyan a járványt, viselkedjen felelősségteljesen, érett nemzetként.

A szlovén kormány elrendelte a szájmaszkok és a védőkesztyűk kötelező viselését is mindenhol, zárt- és közterületeken is. Mivel Szlovéniában is hiány van védőfelszerelésből, a rendelet engedélyezi a rögtönzött megoldásokat is, mint a kendő vagy a sál használatát. A lényeg, hogy el kell takarni a száj és az orr környékét – írták.

Szlovéniában egy nap alatt 26-tal, összesen 756-ra nőtt a koronavírussal igazoltan fertőzöttek száma, és eddig 11 ember halt meg a járványban. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér