A koronavírusról hazudózó politikusok bejegyzéseit törölte a Facebook és a Twitter

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Jair Bolsonaro brazil elnök.Fotó: SERGIO LIMA/AFP

Több politikus koronavírussal kapcsolatos hazugságait is törölték a nagyobb közösségi oldalakról az elmált napokban - írja a Verge.

A Twitter szombaton törölte Jair Bolsonaro brazil elnök két bejegyzését is, amelyek azt állították, hogy a hidroxi-klorokin hatékony a COVID-19 ellen, valamint hogy nincs szükség arra, hogy az emberek távolságot tartsanak egymástól. Hétfőn a Facebook is törölte Bolsonaro egy videóját, amelyben szintén a hidroxi-klorokint népszerűsítette.

Sem a klorokinról, sem a hidroxi-klorokinról nem produkált még senki olyan bizonyítékot, amely a koronavírus elleni hatékonyságát demonstrálná.

A Twitter törölte a venezuelai elnök, Nicolás Maduro egy bejegyzését is, amelyben egy olyan varázskotyvalékot népszerűsített, ami szerinte gyógyítja a koronavírust. És szintén a Twitter törölte Rudy Giuliani egykori New York-i polgármester, ma Trump-ügyvéd egy bejegyzését, amelyben ő is a hidroxi-klorokint ajánlotta.

A Verge-nek nyilatkozott a Twitter egyik szóvivője is, aki szerint ők „a nyilvános beszéd védelmére fókuszálnak, és abban próbálnak segíteni az embereknek, hogy felületükön hitesles forrásokból tájékozódhassanak”.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó