A koronavírusról hazudózó politikusok bejegyzéseit törölte a Facebook és a Twitter

külföld
2020 március 31., 08:08
Jair Bolsonaro brazil elnök.
photo_camera Jair Bolsonaro brazil elnök. Fotó: SERGIO LIMA/AFP

Több politikus koronavírussal kapcsolatos hazugságait is törölték a nagyobb közösségi oldalakról az elmált napokban - írja a Verge.

A Twitter szombaton törölte Jair Bolsonaro brazil elnök két bejegyzését is, amelyek azt állították, hogy a hidroxi-klorokin hatékony a COVID-19 ellen, valamint hogy nincs szükség arra, hogy az emberek távolságot tartsanak egymástól. Hétfőn a Facebook is törölte Bolsonaro egy videóját, amelyben szintén a hidroxi-klorokint népszerűsítette.

Sem a klorokinról, sem a hidroxi-klorokinról nem produkált még senki olyan bizonyítékot, amely a koronavírus elleni hatékonyságát demonstrálná.

A Twitter törölte a venezuelai elnök, Nicolás Maduro egy bejegyzését is, amelyben egy olyan varázskotyvalékot népszerűsített, ami szerinte gyógyítja a koronavírust. És szintén a Twitter törölte Rudy Giuliani egykori New York-i polgármester, ma Trump-ügyvéd egy bejegyzését, amelyben ő is a hidroxi-klorokint ajánlotta.

A Verge-nek nyilatkozott a Twitter egyik szóvivője is, aki szerint ők „a nyilvános beszéd védelmére fókuszálnak, és abban próbálnak segíteni az embereknek, hogy felületükön hitesles forrásokból tájékozódhassanak”.