Boldog István mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta az ügyészség

bűnügy
2020 április 02., 13:18

Dr. Polt Péter legfőbb ügyész a Központi Nyomozó Főügyészségen hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az Országgyűlés elnökénél Boldog István országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére - áll a Legfőbb Ügyészség sajtóközleményében.

TOP-os pénzből megújult orvosi rendelő Öcsödön. 2018. szeptember 28.
photo_camera TOP-os pénzből megújult orvosi rendelő átadása Öcsödön. 2018. szeptember 28. Középen, ollóval Boldog István, mellette Fehér Petra. Fotó: Boldog István/Facebook

Az nem meglepetés, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség eljárást folytat hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt, és az eljárásban Boldoghoz közel álló figurák neve is felmerült. Legutóbb például az járta be a médiát, hogy Boldog jobbkeze, Fehér Petra is erősen érintett az eljárásban. Az ügyészség adatai szerint Boldog választókerületében a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) egyes pályázatai kapcsán felmerült, hogy a pályázatokkal összefüggésben különböző személyek bűncselekményeket követtek el.

A nyomozás során most Boldog István országgyűlési képviselő érintettsége is felmerült. „Az eljárás adatai szerint Boldog István országgyűlési képviselő a cselekményekben oly módon vett részt, hogy a hivatali helyzetével, befolyásával visszaélt, jogellenesen befolyásolta a pályázatok elbírálásának eredményeit, amiért vállalkozóktól jogtalan előnyt kapott” - írja az ügyészség.

A felmerült bizonyítékok alapján a legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél indítványozta Boldog István országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. A büntetőeljárás Boldog István országgyűlési képviselővel szembeni lefolytatására a mentelmi jogának felfüggesztése esetén nyílik lehetőség.