Vádat emeltek Varju Lászlóval szemben

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Központi Nyomozó Főügyészség választás rendje elleni bűntett és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot Varju László országgyűlési képviselővel szemben a Fővárosi Törvényszéken - áll a Legfőbb Ügyészség sajtóközleményében.

A Demokratikus Koalíció parlamenti képviselőjét egészen pontosan azzal gyanúsítják, hogy a 2018-as parlamenti választás előtt pénzt ajánlott egy volt MSZP-s, de függetlenként induló képviselőnek, ha az visszalép a javára. A jelölt Horváth Imre volt, aki a 2014-ben, Kiss Péter halála miatt kiírt újpesti időközi választáson az MSZP színeiben nagy fölénnyel győzte le fideszes kihívóját.

A 2018-as parlamenti választást megelőző ellenzéki tárgyalásokon a DK jelezte, hogy ők szeretnének jelöltet indítani a körzetben, mégpedig Varjút, és miután az MSZP ebbe belement, Horváth Imre kilépett a pártból, hogy függetlenként indulhasson. A mostani ügy iratai szerint Horváth visszautasította Varju ajánlatát, amiben a DK-s pénzt ígért a visszalépésért.

Az ügyben Polt már 2019 őszén kezdeményezte Varju mentelmi jogának felfüggesztését, ezt a parlament kétharmados többséggel meg is szavazta.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó