A Közbeszerzési Hatóság éléről érkezett a versenyhivatal új elnöke

politika
2020 április 07., 05:23
Rigó Csaba Balázs, itt még a Közbeszerzési Hatóság elnökeként 2017. december 11-én
photo_camera Rigó Csaba Balázs, itt még a Közbeszerzési Hatóság elnökeként 2017. december 11-én Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Magyarország miniszterelnökének javaslata alapján a Köztársasági Elnök 2020. április 15-ei hatállyal Rigó Csaba Balázst nevezte ki hat éves időtartamra a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnökévé. Az eskü letétele után az új elnök átvette kinevezési okmányát a Sándor-palota Tükörtermében 2020. április 6-án - írja közleményében a GVH.

Rigó Csaba Balázs idáig a Közbeszerzési Hatóság elnöke volt. Országos hírnévre akkor tett szert, amikor 2018 őszén kijelentette, hogy az általa vezetett hivatalnak nincs dolga az Elios Zrt. ügyeiről szóló OLAF-jelentéssel, nem sokkal később pedig sikeresnek nevezte a korrupció elleni fellépést Magyarországon.

„Készen állok az új szolgálatra. A Gazdasági Versenyhivatal elnökeként tisztségemet a magyar nemzet javára gyakorlom. Törekszem az állampolgárok fogyasztói jólétének növelésére, a verseny tisztaságának védelmére és a versenykultúra fejlesztésére” - mondta eskütételekor az új igazgató, aki első lépéseként azonnali intézkedéseket kíván hozni, hogy a GVH segítse a magyar nemzetgazdaság szereplőit a koronavírus-járvány okozta negatív hatások hatékony kezelésében.