Liszkay Gábor távozik a Mediaworks éléről

Média
2020 április 09., 13:55

Távozik a Mediaworks Zrt. éléről Liszkay Gábor, írja a Mediaworks honlapján megjelent közleményben, amely így szól: 

Liszkay Gábor, a Mediaworks egykori elnök-vezérigazgatója, a KESMA kuratóriumi elnöke, Orbán Viktor médiabirodalmának operatív vezetője
photo_camera Liszkay Gábor, a Mediaworks elnök-vezérigazgatója, Orbán Viktor médiabirodalmának operatív vezetője Fotó: botost/444.hu

„2018-ban arra kaptam megbízást a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány Kuratóriumától, hogy az alapító okiratban szereplő célokat szem előtt tartva az alapítvány tulajdonába került médiavállalkozásokból olyan vállalatcsoportot szervezzek, amely képes az üzletileg eredményes és fenntartható működésre.

Mára megvalósult a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány portfóliójának teljes szervezeti és  gazdálkodási integrációja. Ennek köszönhetően a tartalmi együttműködésben rejlő lehetőségeket kihasználó sajtótermékeink piacképesebbé és gazdaságosabban fenntarthatóvá váltak. A jövőben a kialakított vállalatcsoport megújult keretei között megkezdődhet az egyes területek működésének további finomhangolása, vállalati kultúrájuk fejlesztése.

A vállalt feladatot elvégeztem, így a megbízásom lejárt. Április 15-i hatállyal távozom a Mediaworks Hungary Zrt. éléről. Utódomról a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány Kuratóriuma dönt majd. Valamennyi munkatársamnak köszönöm az eddigi támogatást, az ő segítségük nélkül az integráció végigvitele hosszabb és nehezebb folyamat lett volna.”

Liszkay a kormánypárti média egyik legmegbízhatóbb tagja, pályafutásáról ebben a cikkben írtunk részletesebben. A Mediaworks adja ki többek közt a Ripostot, a Borsot, a Nemzeti Sportot és a megyei lappiac szereplőinek jelentős részét.