Kocsis Máté: Ízléstelen

POLITIKA
2020 április 11., 15:33

Ízléstelennek nevezte a Fidesz frakcióvezetője közösségi oldalán azt, ahogy a főpolgármester „menekül az egyenes kiállás és a felelősség elől”, „a balliberális média pedig napok óta szerecsenmosdatja”.

Kocsis Máté szombati bejegyzésében úgy fogalmazott: „hiába zsonglőrködnek a szavakkal, hiába törik komplett szerkesztőségek a fejüket hangzatos címeken, amik elkenik Karácsony felelősségét”, attól a tény még tény marad. Ha egy intézménynek az önkormányzat a fenntartója, akkor az ott történtekért az önkormányzat a felelős. Ebben az esetben a fővárosi - írta a Fidesz frakcióvezetője.

link Forrás

Kocsis arra reagált, hogy két fővárosi fenntartású idősotthonban is megjelent a koronavírus. A Fidesz szerint ez Karácsony felelőssége, a főpolgármester viszont elmondta, hogy Budapest saját költségén teszteli az idősotthonok lakóit, a kormány ugyanis erre nem hajlandó. Karácsony szerint ráadásul mindkét idősotthonból kapott olyan információt, miszerint beteg időseket tesztelés nélkül visszaküldtek a kórházakból a lakótársaik közé.