Megrendült a kórház elbocsájtott főigazgatója, látva az érte tüntető munkatársait

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az alábbi videót a Munkások Újsága készítette az  Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet előtt tartott spontán tüntetésen, ahol a kórház dolgozói demonstráltak Cserháti Péter főigazgató menesztése ellen:

Cserhátit hivatalosan azért váltotta le Kásler Miklós miniszter, mert nem szabadított fel elég ágyat a koronavírusos betegeknek. Az intézmény dolgozói szerint ez hazugság, felszabadítottak ágyakat, csak ragaszkodtak volna ahhoz, hogy a máshol nem gyógyítható betegeiket ne kelljen hazaküldeniük, kockáztatva ezzel gyógyulásuk esélyeit. 

A videó első felében Cserháti könnyezve arról beszél, hogy "vert kutyaként" jött ki a minisztériumból, de azért a támogatásért, amit azóta kapott, "érdemes élni". Azt kérte a munkatársaitól, hogy maradjanak így együtt, és az intézmény megerősödötten jöjjön ki a megpróbáltatásokból.

A dolgozók támogató tapsa és beszédei után a Sárga rózsa című Illés számmal fejezték ki felháborodásukat.  

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó