Csak a járvány lecsengéséig marad a helyén az OORI Cserháti Pétert váltó főigazgatója

2020 április 16., csütörtök 8:42

Ígéretet tett az intézmény dolgozóinak az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet új főigazgatója, a kirúgott Cserháti Pétert váltó Kovács Gábor,

hogy csak a járványveszély lecsengéséig marad az OORI élén, ezután pályázati úton választják majd ki az intézmény új főigazgatóját 

- erősítette meg lapunk értesüléseit csütörtökön maga a főigazgató.

A frissen az OORI élére került, emellett az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetet is vezető Kovács Gábor kedden személyesen tartott értekezletet az intézményben dolgozó főorvosoknak és vezető ápolóknak, ott hangzott el az ígéret.

Kovács Gábort hétfőn nevezte ki az OORI élére Kásler Miklós, miután menesztette Cserháti Pétert, a rehabilitációs intézet előző főigazgatóját. Cserhátinak hivatalosan azért kellett távoznia, mert nem szabadított fel elég ágyat a koronavírusos betegeknek. Az intézmény dolgozói szerint ez nem igaz, felszabadítottak ágyakat, csak ragaszkodtak volna ahhoz, hogy a máshol nem gyógyítható betegeiket ne kelljen hazaküldeniük, kockáztatva ezzel gyógyulásuk esélyeit.

Cserháti mellett spontán tüntetéssel és a kórház élére visszahelyezését kérő petícióval álltak ki az OORI dolgozói, de támogató gesztust tett felé a Semmelweis Egyetem, sőt, Balog Zoltán, Kásler elődje is.