Néhol esők jöhetnek, holnap 26 fokig melegszik a levegő

2020 április 18., szombat 14:30

A változó fátyolfelhőzet mellett gomolyfelhők képződnek Magyarországon szombaton délután - jelentette az Országos Meteorológiai Szolgálat. Elsősorban az Alföld középső és délkeleti részén, majd az északnyugati tájakon helyenként zápor, zivatar is előfordulhat.

Éjszaka a délnyugati tájak kivételével megvastagszik a felhőtakaró. Elsősorban az ország északi, északkeleti felén várható eső, zápor, északnyugaton néhol zivatar.

Vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég, eleinte délnyugaton lehet szakadozottabb, vékonyabb a felhőzet. Késő délutántól észak felől fokozatosan szakadozik, majd csökken a felhőtakaró. Sokfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar. Délnyugaton főként délutántól várható csapadék, ekkor az ország nagyobb részén lassan megszűnik az eső. A változó irányú szél éjszakától északira, északkeletire fordul, és vasárnap napközben többfelé megerősödik. A zivatarban viharos széllökés is lehet.

A legalacsonyabb éjszaki hőmérséklet 4 és 14 fok között alakul, északkeleten lesz a hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire 14 és 20 fok között alakul, de délnyugaton még 20, 26 fok valószínű. (MTI)