Óriásit esett az amerikai olaj ára

Óriásit zuhant az olaj ára Amerikában, a WTI olaj hordónkénti ára májusi beszerzésre már 11 dollár / hordó ár alatt is járt hétfőn. (A WTI, azaz West Texas Intermediate az USA-ban olyan, mint Európában a Brent, vagyis a kontinensen kitermelt olaj árát legreprezentatívabban mutató olajtípus.) A Brent ára is esik, de az még mindig 26 dollár / hordó körül van.

Amerikában azért jóval olcsóbb az olaj, mert ott már alig van tárolókapacitás, egyszerűen nincs hova tenni az olajat. A felhasználás mindkét kontinensen jelentősen visszaesett a járvány miatt.

Az olaj alacsony ára minden kitermelőnek nagyon fáj, de az amerikai palaolajkutak különösen nehéz helyzetbe kerültek, mert esetükben a kitermelés költségei jóval magasabbak, mint a közel-keleti vagy oroszországi mezőkön. (Reuters)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.