A kormány megengedte a kluboknak, hogy egyoldalúan csökkentsék a focisták fizetését

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A kormány rövidre zárta a focis fizetéscsökkentésekről szóló vitákat. Korábban például a Siófok másodosztályú focicsapatának játékosai nem akarták elfogadni, hogy a bajnokság leállítása miatt a klub tulajdonosa 60-70 százalékos bércsökkentést helyezett kilátásba nekik. 

Szerda este aztán megjelent egy kormányrendelet, miszerint a veszélyhelyzet ideje alatt a Magyar Labdarúgó Szövetség által kiírt versenyrendszerben szereplő focicsapatok 

egyoldalúan csökkenthetik a munkaviszonnyal vagy megbízással foglalkoztatott játékosok és sportszakemberek havi fizetését.Ugyanakkor a rendelet kiköti, hogy a csökkentés mértéke legfeljebb 70 százalék lehet. És az így bevezetett csökkentett díjazás a veszélyhelyzet megszűnéséig érvényes.

A rendelet ugyanezeket a szabályokat vezeti be a többi országos sportági szakszövetségre is.

Korábban már több focicsapatnál is történt fizetéscsökkentés, Kubatov Gábor nemrég arról számolt be, hogy a Fradinál 20 százalékkal csökkentették a focisták fizetését, de  „ugyanilyen, vagy még ennél nagyobb mérvű fizetéscsökkentés lesz a vízilabdában, a kézilabdában, ahol már nem is lehet meccseket játszani”

Korábban a veszélyhelyzet miatt a kormány a március 18-i 47/2020. számú rendeletében lehetőséget adott a munkáltatóknak és a munkavállalóknak a Munka Törvénykönyve akár teljes mellőzésére.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó