Aláírták a hitelszerződést a Budapest-Belgrád vasútvonalhoz

Megkezdődhet a beruházás a Budapest-Belgrád vasútvonalon, miután aláírták a hitelszerződést a kínai Eximbankkal, jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter.

A megállapodás szerint a fejlesztés 85 százalékát hitelből, a fennmaradó 15 százalékot saját forrásból finanszírozza a magyar állam. A vasútvonal megépítésére 700 milliárdot szántak, ehhez kaptak Varga szerint nagyon kedvező hitelt fix kamattal.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes április elején nyújtott be törvényjavaslatot arra, hogy 10 évre titkosítsák a szerződéseket a vasútvonal kapcsán. A Momentum tiltakozott a beruházás ellen a járványhelyzetre hivatkozva, de a kormány azzal védekezett, hogy éppen a gazdasági helyzet miatt fontos a vasútvonal. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó