Aláírták a hitelszerződést a Budapest-Belgrád vasútvonalhoz

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Megkezdődhet a beruházás a Budapest-Belgrád vasútvonalon, miután aláírták a hitelszerződést a kínai Eximbankkal, jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter.

A megállapodás szerint a fejlesztés 85 százalékát hitelből, a fennmaradó 15 százalékot saját forrásból finanszírozza a magyar állam. A vasútvonal megépítésére 700 milliárdot szántak, ehhez kaptak Varga szerint nagyon kedvező hitelt fix kamattal.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes április elején nyújtott be törvényjavaslatot arra, hogy 10 évre titkosítsák a szerződéseket a vasútvonal kapcsán. A Momentum tiltakozott a beruházás ellen a járványhelyzetre hivatkozva, de a kormány azzal védekezett, hogy éppen a gazdasági helyzet miatt fontos a vasútvonal. (MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó