Járványoz a kormány, kormányoz a járvány, Trump fertőtlenítőt lőne be

napindító
2020 április 24., 05:29

250-re nőtt a halottak száma Magyarországon. Újabb 11 ember halt meg a koronavírus miatt. 2383 fertőzött van.

Járványkormányzás: nem vírusra tesztelnek, hanem választópolgárokra. Orbánék folyamatosan szondázzák a közvéleményt a fontosabb döntések előtt, de a népszerűségi mutatók egyelőre nem terv szerint alakulnak. Úgyhogy a kommunikáció magasabb sebességre kapcsol.

Elbukott az első komolyabb klinikai tesztjén a koronavírus ellen bevetett Remdesivir. Nagy reményeket fűztek hozzá, de egyre több a bizonyíték rá, hogy az ebolára kifejlesztett gyógyszer nem alkalmas koronavírusos fertőzöttek kezelésére.

Karácsony: Persze, hogy nem volt a Pesti úton az otthon háziorvosa, a hatóságok helyezték karanténba. A főpolgármester a kormányhivatal közleményére reagált, miszerint az elmúlt két napban háromszor nem találták a helyén az idősotthon orvosát.

Még a CNN sem hinné el, mi megy igazából a parlamentben. Még hogy nem működik az Országgyűlés! A veszélyhelyzet árnyékában a Fidesz olyan törvényjavaslatok sorával bombázza a parlamentet, hogy az ellenzék csak ámul: hogy van erre idejük?

Donald Trump szerint fertőtlenítővel kéne beinjekciózni a koronavírusos betegeket, hogy kitisztítsák a tüdejüket. Soha senki ne kérjen, pláne ne fogadjon el orvosi tanácsot Donald Trumptól!

EU-csúcs: Lesz pénz, egyszer majd, valahogy. Abban egyetértettek csütörtök este a tagállamok vezetői, hogy soha nem látott gazdasági visszaesés jön, és hogy ezért rengeteg pénzt kell önteni az európai gazdaságba. Csak arról halasztották el a döntést, hogy mikor, honnan, kinek és mennyit adjanak.

Japánban levágják a virágokat, hogy az emberek ne menjenek ki fényképezni. A tokiói rózsafesztivált törölték, de ez nem volt elég.