Lövöldözés volt a két Korea határán

Hajnalban lövöldözés volt a két Korea határán, de senki sem sérült meg – közölte a dél-koreai hadvezetés.

A lövöldözést Észak-Korea kezdte, több lövés is leadtak katonái egy dél-koreai őrposzt felé. Dél-Korea válaszul visszalőtt kétszer.

Hogy miért nyitottak tüzet Észak-Koreából az őrtoronyra, egyelőre nem tudni. Öt éve fordult elő utoljára, hogy észak-koreai katonák lövöldözni kezdtek a határon.

Az incidens egy nappal azután történt, hogy az észak-koreai hírügynökség közölte, Kim Dzsongun, akit 20 napja nem láttak, átadott egy gyárat. Donald Trump amerikai elnök szombaton üdvözölte, hogy újra nyilvánosan mutatkozott Kim Dzsongun. (MTI, BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó