Háromezernél több regisztrált fertőzött, újabb 11 halálos áldozat Magyarországon

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Átlépte a háromezret a koronavírus-fertőzéssel azonosítottak száma Magyarországon, és elhunyt 11 újabb beteg, így összességében 351 halálos áldozatról tudunk. A gyógyultak száma 630, az aktív fertőzötteké pedig 2054. 

1027 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 55-en vannak lélegeztetőgépen. A hivatalos halálozási arány 11,5 százalék. 

Orbán Viktor két hete közölte, hogy május 3-ra, vasárnapra várják a járvány tetőzését Magyarországon, ezt pár nappal később Gulyás Gergely miniszter úgy finomította, hogy május 3-a legkorábbi lehetséges tetőzés. 

A kormányzati koronaoldal most először külön közölte a budapesti és Pest megyei, illetve a vidéki adatokat, mivel itt eltérő korlátozások vannak érvényben. Ez alapján az aktív fertőzöttek 63, az elhunytak 79, a gyógyultak 51 százaléka budapesti vagy Pest megyei.

Fotó: koronavirus.gov.hu

A közlemény szerint  a kórházak felkészültek a tömeges megbetegedések fázisára, amit vasárnap Szijjártó Péter külügyminiszter, az utóbbi hetekben pedig az operatív törzs is számtalanszor elmondott.


Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó