Háromezernél több regisztrált fertőzött, újabb 11 halálos áldozat Magyarországon

járvány
2020 május 04., 02:57

Átlépte a háromezret a koronavírus-fertőzéssel azonosítottak száma Magyarországon, és elhunyt 11 újabb beteg, így összességében 351 halálos áldozatról tudunk. A gyógyultak száma 630, az aktív fertőzötteké pedig 2054. 

1027 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 55-en vannak lélegeztetőgépen. A hivatalos halálozási arány 11,5 százalék. 

Orbán Viktor két hete közölte, hogy május 3-ra, vasárnapra várják a járvány tetőzését Magyarországon, ezt pár nappal később Gulyás Gergely miniszter úgy finomította, hogy május 3-a legkorábbi lehetséges tetőzés. 

link Forrás
link Forrás
link Forrás

A kormányzati koronaoldal most először külön közölte a budapesti és Pest megyei, illetve a vidéki adatokat, mivel itt eltérő korlátozások vannak érvényben. Ez alapján az aktív fertőzöttek 63, az elhunytak 79, a gyógyultak 51 százaléka budapesti vagy Pest megyei.

photo_camera Fotó: koronavirus.gov.hu

A közlemény szerint  a kórházak felkészültek a tömeges megbetegedések fázisára, amit vasárnap Szijjártó Péter külügyminiszter, az utóbbi hetekben pedig az operatív törzs is számtalanszor elmondott.