Hétfőn bedobta a KDNP, kedden már szavaz is a parlament az Isztambuli Egyezmény elutasításáról

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Egy nappal azután, hogy a KDNP az Országgyűlés elé terjesztett egy politikai nyilatkozatot arról, hogy, Magyarország nem kér az Isztambuli Egyezményből, már meg is szavazza ezt a Ház.

A családon belüli (és elsősorban a nők elleni) erőszak minden formájának felszámolását célzó Isztambuli Egyezményét ugyan még 2014-ben aláírta Magyarország, de azóta sem ratifikálták. Eleinte a Jobbik tiltakozott ellene, mostanra viszont már a kormánypártok mondják azt, hogy „az egyezmény ellentétes a kormány migrációs politikájával”. Hollik István, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója szerint az egyezmény „a liberálisok és genderisták trójai falova”.

Hollik szerint az egyezmény (aminek genderelvű szemlélete van) rá akarja erőltetni az aláíró országokra a menedékjog  biztosítását nemi alapon. A szintén KDNP-s Nacsa Lőrinc hétfőn a parlamenti vitában azt mondta, az egyezmény elfogadása még visszalépést is jelentene, mert a kormány már szigorúbb szabályokat hozott, aminek köszönhetően „az európai átlag alatt van a kapcsolati erőszak”.

Szél Bernadett arról beszélt a parlamentben az MTI tudósítása szerint, hogy „bántalmazott nőket és gyermekeket használnak fel a pitiáner politikai játékaikhoz kormányoldalon, hiszen eddig is tudott volt, hogy nem akarják az egyezményt ratifikálni”. A jobbikos Varga-Damm Andrea  szerint pedig a Fidesz a KDNP-t tolta maga előtt „a kapcsolati erőszak áldozatait semmibe vevő” dokumentum beterjesztőjeként. A nyilatkozatról kedden szavaz a parlament.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó