Teljesen átrendezheti a légitársaságok piacát a koronavírus

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Nagy átalakulást vár a légiszállítási piacon a koronavírusjárvány nyomán a Nemzetközi Légifvarozási Szövetség (IATA). Elemzésük szerint a járvány kifutása után, a korlátozások feloldásakor újrainduló légiközlekedésben biztosan akciósak lesznek a jegyárak, mert minden légitársaság igyekszik majd a lehető leghamarabb újraindulni, telítve ezzel a piacot.

Az árcsökkenés azonban csak átmeneti lesz, és nagyon jelentős, akár 50 százalékos áremelkedés is követheti, mert ha a repülők ezentúl csak úgy repülhetnek, ha a középső üléseket szabadon kell hagyniuk, az fenntarthatatlanná tenné az üzemeltetésüket. Számításaik szerint ilyen körülmények között a 122 légitársaságból, amit megvizsgáltak, mindössze négy lenne képes nullára kihozni a járatok működését, a többi veszteséget termelne. Ez szerintük nagy konszolidációs hullámot, légitársaságok egyesüléseit indíthatja be. (Via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér