Teljesen átrendezheti a légitársaságok piacát a koronavírus

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Nagy átalakulást vár a légiszállítási piacon a koronavírusjárvány nyomán a Nemzetközi Légifvarozási Szövetség (IATA). Elemzésük szerint a járvány kifutása után, a korlátozások feloldásakor újrainduló légiközlekedésben biztosan akciósak lesznek a jegyárak, mert minden légitársaság igyekszik majd a lehető leghamarabb újraindulni, telítve ezzel a piacot.

Az árcsökkenés azonban csak átmeneti lesz, és nagyon jelentős, akár 50 százalékos áremelkedés is követheti, mert ha a repülők ezentúl csak úgy repülhetnek, ha a középső üléseket szabadon kell hagyniuk, az fenntarthatatlanná tenné az üzemeltetésüket. Számításaik szerint ilyen körülmények között a 122 légitársaságból, amit megvizsgáltak, mindössze négy lenne képes nullára kihozni a járatok működését, a többi veszteséget termelne. Ez szerintük nagy konszolidációs hullámot, légitársaságok egyesüléseit indíthatja be. (Via BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!