Lovasi András beszólt a segélyezett zenészek névsorán kiakadó Majkának

ZENE
2020 május 07., 15:02

„Gusztustalannak és szánalmasnak tartom ezt az egészet!” - kommentálta a minap Majka az Indexnek a hírt, hogy a tévés tehetségkutatós Tolvai Renitől az ősrocker Kalapács Józsefig, a kárpátiás Bäck Zoltántól Pajor Tamás prédikátorig egy rakás magyar zenész kapott egyszeri, bruttó 160 ezer forintos gyorssegélyt az Artisjustól.

Majkának az nem tetszett, hogy olyan sokat játszott, gyakran foglalkoztatott zenészek igényelték a támogatást, akik szerinte nem is szorulnak igazán rá.

„Ez a «nehogy már XY-nak ne legyen egy csomó lóvéja» egy kocsmában simán elmegy, de nyilvános térben ezt belengetni baromi képmutató. Igazi házmestertempó ez, másrészt meg nem túl elegáns, ha az ország egyik legmenőbb, legjobban fizetett celebje mások pénztárcájában kutakodik, harmadrészt pedig nem illik renoméjukat féltő előadókat magyarázkodásra kényszeríteni.”

- rakta helyre Majkát Facebook-oldalán Lovasi András sztárelőadó, aki szerint „nem kellene ezeken a morzsákon is dilemmázni”, ha az államtól olyan segítséget kapott volna az iparág, „amit a járvány kapcsán jószerével minden környező országban megkapott”.