29 új beteg, 4 halott 24 óra alatt

Egészségügy
2020 május 12., 04:56

Újabb 29 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3313 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, és elhunyt újabb 4 krónikus beteg. Ezzel 425 főre emelkedett az elhunytak száma, 1007-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból - írta kedd reggel a kormányzati tájékoztató oldal.  Az aktív fertőzöttek száma a keddi adatok szerint 1881 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 60, az elhunytak 79, a gyógyultak 56 százaléka budapesti vagy Pest megyei.

A regisztrált új fertőzöttek országszerte így adódtak össze: Budapest 8, Pest megye 7, Fejér és Zala 5-5, Veszprém 2, Csongrád és Heves 1-1.

Az aktív esetek száma Budapest és Pest megyében tovább csökkent, ezúttal vidéken is. 

A négy elhunyt közül valamennyi budapesti vagy Pest megyei, de az áldozatok száma a központi régióban is csökken. Orbán Viktor ezt nevezte meg a fővárosi és Pest megyei újranyitás feltételének múlt pénteki rádióinterújában. 

746 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és 45-en vannak lélegeztetőgépen. Utóbbi adatot rendszeresen közölte az operatív törzs, néhány napja azonban hirtelen megugrott a kórházban ápoltak száma, utána pedig egyszerűen nem közölték többé ezeket a számokat. Most azt mondták, tévedés volt a kórházi ápoltak számának hirtelen megugrása.