Kormány: A magyar emberek érdekeivel ellentétes az európai Green Deal erősítése

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Április elején 10 ország környezetvédelemért felelős minisztere közös levelet írt az Európai Bizottságnak, szorgalmazva, hogy a járvány okozta gazdasági károk enyhítésére szánt pénzekből minél több menjen környezetvédelmi beruházásokra. Az európai Green Deal-nek nevezett, idén év elején elfogadott programot szeretnék erősíteni felhívásukkal.

Ungár Péter parlamenti képviselő (LMP) megkérdezte az innovációs minisztert, aki alá a környezetvédelem is tartozik, hogy ő miért nem írta alá a levelet.

A miniszter nevében válaszoló Schanda Tamás államtitkár egyetlen mondattal intézte el a választ: 

"Mert a nyílt levél támogatása a magyar emberek érdekeivel ellentétes."

A levelet azóta már 17 ország minisztere írta alá.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér