Kormány: A magyar emberek érdekeivel ellentétes az európai Green Deal erősítése

Április elején 10 ország környezetvédelemért felelős minisztere közös levelet írt az Európai Bizottságnak, szorgalmazva, hogy a járvány okozta gazdasági károk enyhítésére szánt pénzekből minél több menjen környezetvédelmi beruházásokra. Az európai Green Deal-nek nevezett, idén év elején elfogadott programot szeretnék erősíteni felhívásukkal.

Ungár Péter parlamenti képviselő (LMP) megkérdezte az innovációs minisztert, aki alá a környezetvédelem is tartozik, hogy ő miért nem írta alá a levelet.

A miniszter nevében válaszoló Schanda Tamás államtitkár egyetlen mondattal intézte el a választ: 

"Mert a nyílt levél támogatása a magyar emberek érdekeivel ellentétes."

A levelet azóta már 17 ország minisztere írta alá.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.