Kitiltanák az autókat London üzleti negyedéből

A járványügyi korlátozások fokozatos feloldására készülve London belvárosának vezetése kitiltaná az autóforgalmat a városközpontból, ami egyben üzleti és közigazgatási központ is - írja a Financial Times.

A cikk szerint most, hogy hamarosan munkába gyalogosan, tömegközlekedéssel vagy kerékpárral ingázók tízezrei jelennek meg a városközpontban, a középkori városmag szűk utcáin az autók beengedésével együtt túl nehéz lenne a biztonságos 1,5 méteres távolság megtartása az emberek között.

Ezért a városrészt üzemeltető vállalat, a City of London Corporation 12-24 órás autóbehajtási tilalmakat tervez bevezetni a városközpont főbb közlekedési útvonalain.

A korlátozási tervek, amelyekről csütörtökön dönthet a vállalat, azt is szolgálják, hogy autózás helyett aktív közlekedési formákra, kerékpározás és gyalogos közlekedésre ösztönözzék a városlakókat. Ha ugyanis a tömegközlekedés járványkockázataitól félve mindenki autójába vagy taxiba ülve próbálná elérni a munkahelyét, az beláthatatlan közlekedési káoszhoz vezetne.

A városvezetés emellett a járvány levonulásával a köztéri közösségi élet intenzívebb visszatérésére is számít, és szeretné lehetővé tenni, hogy a kávézók vagy éttermek szabadtéri teraszain, vagy akár az utcákon könnyebben tarthassák a biztonságos távolságot az emberek.

Egyelőre nehéz megbecsülni, mennyi ember térhet vissza az irodai munkavégzéshez a következő hetekben Nagy-Britanniában. A kormány továbbra is azt tanácsolja a cégeknek, hogy ha lehetséges, biztosítsák a dolgozók otthoni munkavégzését.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.