Egy ellenzéki képviselő 150 ezres bírságot kapott a dudálós tüntetés miatt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A XVIII. kerület önkormányzati képviselője, Kassai Dániel az oldalán arról ír, hogy 150 ezer forintos szabálysértési bírságot kapott, amiért részt vett a Clark Ádám téri dudálós tüntetésen, amin a kórházi ágyak kiürítése ellen tiltakoztak. A múlt hétfői demonstráció után egyébként 49 embert büntettek meg. Kassai megemlítette, hogy   arra is utaltak, hogy „a jövőben ezt meg ne merjem ismételni”, de azt ígéri, hétfőn újra ott lesz a Clark Ádám téren, „mivel ez az ügy szimbolikus jelentőségű”.  

Fotó: botost/444.hu

A közúti szabályok kisebb megszegése miatt 31 embert jelentettek fel, a kijárási korlátozással összefüggő magatartási szabályok megsértése miatt pedig 44 embert jelentettek fel - vagyis vannak, akik a rendőrség szerint többféle szabálysértést is elkövettek. Gyülekezési joggal való visszaélés miatt is feljelentettek két embert, egy főt pedig tettleges becsületsértés miatt.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó