Stadionra mindig van pénz, Szlovéniában viszont vége a járványnak

napindító
2020 május 15., 05:30

Iratkozz fel a 444 rendkívüli hírlevelére! Minden reggel elküldjük egy ilyen levélben, hogy mit érdemes tudni Magyarországról és a világról.

* indicates required

Teszt nélkül küldte haza a kórház a 81 éves beteget, a gondozók nem mentek ki hozzá, mert féltek, hogy fertőzött. A fia, szerencsés helyzetének köszönhetően, zsebből ki tudta fizetni a tesztelést. De ezt nem mindenki engedheti meg magának.

Szimbolikus sétával állnak ki a rémhírterjesztés miatt előállított férfi mellett Hadházyék. A rendhagyó gyulai eseményen Márki-Zay Péter és Fekete-Győr András is megszólal.

Hétvégén a gyalogosoké és a bicikliseké lesz a pesti alsó rakpart. És még csak nem is futóverseny, vagy biciklis felvonulás lesz.

Veszélyhelyzet: újabb kétmilliárd az atlétikai stadionra, 1,3 milliárd a kézilabdának. Hétmilliárd forint fölött jár a Nemzeti Atlétikai Központ előkészítő munkálata.

A felcsúti fociakadémia kért, és kapott is plusz kétszázmilliót. A járvány magyarországi felbukkanásának napjaiban éltek egy december óta adott lehetőséggel, hogy az önrészt se kelljen kifizetniük a kollégium felújítására és a pálya körüli led hirdetőfal kiépítésére.

Török Gábor: Az ellenzék jól teszi, ha gondolkodik az előrehozott választás lehetőségén. 2022-ig még olyan súlyos gazdasági és társadalmi megrázkódtatások érhetik az országot, hogy átalakulhat az egész hatalmi struktúra. A kormányfő hatalmának ma nincs intézményi korlátja, de még leváltható. Török Gábor politológus helyzetértékelése.

Szlovéniában hivatalosan vége a járványnak. A szlovén az első európai kormány, amely hivatalosan kimondta ezt. Megnyitják a határokat, bár a beutazást még feltételekhez kötik.

Négyből egy amerikai dolgozó segélyen él éppen. 36,2 millióan kértek munkanélküli segélyt a járvány miatt elrendelt korlátozások bevezetése óta.