Vádat emelt az ügyészség Lovasi András ellen

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ügyészség Lovasi András ellen, aki tavaly ütközött Budapesten egy rendőrautóval. A Fővárosi Főügyészség a Blikknek azt írta, „a vádlott a több másodperce piros jelzés ellenére hajtott be a kereszteződésbe és okozott balesetet, amelyben két személy zúzódást és csonttörést szenvedett. Az ügyészség indítványozta, hogy

a bíróság – tárgyalás mellőzésével, az ügyiratok alapján, büntetővégzésben – szabjon ki pénzbüntetést és határozott időre tiltsa el a vádlottat a közúti járművezetéstől”.

Lovasi András a Kispál és a Borz koncertjén a Fishing on Orfű fesztivál nyitónapján, 2016. június 22-énFotó: Sóki Tamás/MTI

Lovasi közvetítői, mediációs eljárás lefolytatását kérte, amivel nem kellett volna bíróság elé állnia, de az ügyészség ezt elutasította. „A felelősségemet elismerem. Várom az ügyben az ítéletet, és bármi is lesz az, elfogadom” - mondta a zenész a Blikknek, aki a baleset után felajánlotta segítségét a balesetben megsérült rendőrnek. 

A rendőrautóban ketten ültek, a sofőrnek eltört a kulcscsontja, három foga pedig kitört.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó