Vádat emelt az ügyészség Lovasi András ellen

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ügyészség Lovasi András ellen, aki tavaly ütközött Budapesten egy rendőrautóval. A Fővárosi Főügyészség a Blikknek azt írta, „a vádlott a több másodperce piros jelzés ellenére hajtott be a kereszteződésbe és okozott balesetet, amelyben két személy zúzódást és csonttörést szenvedett. Az ügyészség indítványozta, hogy

a bíróság – tárgyalás mellőzésével, az ügyiratok alapján, büntetővégzésben – szabjon ki pénzbüntetést és határozott időre tiltsa el a vádlottat a közúti járművezetéstől”.

Lovasi András a Kispál és a Borz koncertjén a Fishing on Orfű fesztivál nyitónapján, 2016. június 22-énFotó: Sóki Tamás/MTI

Lovasi közvetítői, mediációs eljárás lefolytatását kérte, amivel nem kellett volna bíróság elé állnia, de az ügyészség ezt elutasította. „A felelősségemet elismerem. Várom az ügyben az ítéletet, és bármi is lesz az, elfogadom” - mondta a zenész a Blikknek, aki a baleset után felajánlotta segítségét a balesetben megsérült rendőrnek. 

A rendőrautóban ketten ültek, a sofőrnek eltört a kulcscsontja, három foga pedig kitört.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó