Gyula fideszes képviselője kiállt a helyi ellenzékit rémhírterjesztésért feljelentő fideszes polgármester mellett

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Hétfőn derült ki, hogy a rémhírterjesztés gyanúja miatt előállított gyulai ellenzéki politikust, Csóka-Szűcs Jánost Dr. Görgényi Ernő, Gyula fideszes polgármestere jelentette fel a rendőrségen. Miután a polgármester közzétett egy posztot a Facebookon, sokan nem a közösségi érintkezés alapvető normáinak maradéktalan tiszteletben tartása mellett mondták el a véleményüket az ügyről és a polgármesterről Görgényi posztja alatt.

Most Dr. Kovács József, a gyulai választókörzet fideszes parlamenti képviselője is elérkezettnek látta az időt, hogy megossza gondolatait a helyzetről.

„Meglátásom szerint a mindenkori polgármester feladatai közé tartozik, hogy polgárai védelmében szót emeljen, minden olyan problémára felhívja a figyelmet, amely városának lakosai nyugalmát megzavarhatja, kiemelten egy ilyen járványügyi veszélyhelyzetben” - írta Kovács, aki szerint a polgármester jóhiszeműen járt el, amikor a rendőrséghez fordult, az eljárás további részére nem lehetett befolyása.

„Ebben az ügyben egyeztettem a Fidesz kommunikációs igazgatójával Hollik Istvánnal is, aki teljes mértékben támogatásáról biztosított bennünket.  Országgyűlési képviselőként egyeztettem az egészségügyért felelős miniszterrel, az egészségügyi államtitkárral és a Pándy Kálmán tagkórház főigazgatójával, hogy sikeresen és zökkenőmentesen folyjon le a betegágyak visszahelyezése a gyulai kórházba, valamint a betegellátás folyamatos és akadálymentes legyen” -tette hozzá.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó