Neil Gaiman elnézést kért Skye szigetének lakóitól, amiért a karanténszabályokat megsértve átutazta a fél világot

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Neil Gaiman író a skóciai Skye-sziget minden lakójától elnézést kért, amiért a skóciai karanténszabályokat megsértve csaknem 18 ezer kilométert utazva május elején hazatért a szigeten lévő otthonába. Az írót a skóciai rendőrség is meglátogatta, ugyanis az érvényben lévő karanténszabályok csak az elkerülhetetlennek minősíthető utazásokat engedélyezték, Gaiman útja pedig nem tartozott ezek közé.

Az Amerikai istenek szerzője május elején írt arról a blogján, hogy feleségével, Amanda Palmerrel együtt úgy döntöttek, nagyobb teret kell adniuk egymásnak, erre azonban a koronavírus miatt karanténba kerülő Új-Zélandon kevés lehetőségük volt, Gaiman ezért utazott Skóciába. Tény, hogy ezzel tényleg elég nagy helyet adnak egymásnak, hiszen szinte nem is lehetnének távolabb egymástól a bolygón maradva.

Az író azzal mentegette döntését, hogy az egészségügyi és távolságtartási szabályok maximális tiszteletben tartásával utazott, kesztyűben is maszkban repült Londonba, és vezetett onnan Skye-szigetre. A skóciai rendőrség szerint munkatársaik ezután keresték fel Gaimant, akinek az utazás felelőtlenségéről beszéltek, és emlékeztették a Skóciában érvényben lévő karanténszabályokra.

Hétfő esti posztjában az író a bocsánatkérés mellett köszönetét fejezte ki a skót rendőrségnek is, és tőlük is elnézést kért a felelőtlensége miatt. Azt írta, biztosan csinált ennél nagyobb hülyeségeket is az életében, de mindenképp ez az utazás volt a legidiótább tette az utóbbi időben. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér