A Volkswagennek vissza kell vásárolnia a dízelbotrányban érintett autóit

Amennyiben a tulajdonos ezt kéri, a Volkswagennek vissza kell vásárolnia a dízelbotrányban érintett autót, döntött a német legfelsőbb bíróság. A legnagyobb német autógyártót egy német férfi perelte be, aki 2014-ben vett dízelüzemű autót, egy VW Sharant.

A férfi eredendően azt akarta, hogy az autógyár fizesse vissza neki a teljes vételárat. Ezt a legfelsőbb bíróság elutasította, határozatuk szerint a visszavásárláskor a vételár megállapításánál az autóval megtett kilométereket is figyelembe kell venni.

A Volkswagen 2015-ben bukott le, hogy dízelüzemű autóit olyan szoftverrel szerelte fel, amely a környezetvédelmi vizsgálatokkor csökkentette az autó károsanyag-kibocsátását. A VW elismerte a csalást, amely világszerte 11 millió járművüket érinti. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér