Melyik volt 2016 legjobb cikke a 444-en? Szavazz!

szolgálati közlemény
2020 május 25., 07:48

Több százan szavaztatok arra, hogy melyik volt szerintetek 2015 legjobb cikke. Hét 444-es anyagot kellett sorrendbe rakni, és ez lett az eredmény:

  1. A legtöbb pénzt most így lehet csinálni Magyarországon
  2. Mit csinál, atya? – Megnézem, hogy mennyire vagy feszült
  3. Az online hírpiac és a TV2 Habonyék célpontja
  4. Akik már nem akarnak egyetemre menni, akik már nem fejezik be a középiskolát
  5. Az élelmiszerpiacot akarták átrendezni a plázastoppal
  6. Tedd le a telefont egy kicsit. Ideje beszélgetni!
  7. Mi igaz a nagy rigó–varjú háborúból?

A szerkesztőség 2016-ból is kiválasztott hét darab cikket, és arra kérünk, állítsd sorrendbe őket!

A 444 a válságban leginkább csak az olvasóira számíthat. Nélkületek nincs jövője az újságnak. Arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a szerkesztőséget!

A Vizoviczki László felemelkedéséről, bukásáról és politikai kapcsolatairól szóló cikksorozatunk (első, második, harmadik rész) az év egyik legmeghatározóbb anyaga lett.

Legalább tízezermilliárd forint érkezett az EU-tól Magyarországra 2004 és 2016 között. Csodát várt ettől a pénztől az ország. De nincs sok látszatja ennek a rengeteg pénznek a magyar gazdaságban, egyszerű lélegeztetőgépe lett az uniós apanázs a magyar gazdaságnak. Arra viszont jó volt a rengeteg pénz, hogy a politika új tőkés elitet hozzon létre maga körül. A támogatások jelentős részét feléltük. A végső mérleg valamivel több csak a nullánál. Történelmi lehetőség maradt ki.

Egy Facebookos fotó vezetett el egy rejtélyes uradalomba, amit Mészáros Lőrinc bérel, és ahová Orbán Viktor miniszterelnök kutyája van bejelentve. A nyomozás közben a 444 drónját is lefoglalták a rendőrök.

Oknyomozó cikksorozatban mutattuk be a Quaestor tündöklését és bukását, azt hogyan tékozolta el a begyűjtött milliárdokat a cég döbbenetesen ügyetlen vezetése.

2016-ban a 444 fedezte fel Tiborcz Istvánt egy nagyra növő ingatlanos cégháló mögött, ezzel mi lepleztük le, hogy Orbán veje elkezdett kastélyokat vásárolni.

2016 őszén az egész országot sokkolta, hogy egyik napról a másikra nem jelent meg a legolvasottabb napilap. Valójában ez egy hosszú folyamat vége volt, amit politikai alkuk sora övezett.

Óriási változás megy végbe a világ tudományos életében. Szalay Sándor, a Johns Hopkins Egyetem professzora szerint most zajlik a tudomány ipari forradalma.
Minden évben annyi tudományos adat keletkezik, mint addig összesen az emberi történelemben. Életútinterjú a legnagyobb globális hatású ma élő magyar tudóssal.