Orbán Szabó Tímeának: „Szerintem ön és az idős rokonai köszönettel tartoznak Kásler Miklósnak”

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője arról kérdezte Orbán Viktor miniszterelnököt hétfőn a parlamenti azonnali kérdések órájában, hogy ha szerinte Kásler Miklós emberierőforrás miniszter érdemei történelmiek, akkor miért Pintér Sándor belügyminiszter irányítására bízta az egészségügy átvilágítását és általában a járvány elleni védekezés irányítását. Arra is rákérdezett, hogy Kásler 2022-ig marad-e az humántárca élén.

Orbán első körben azt válaszolta, hogy az utóbbi kérdésre maga a miniszter tud válaszolni, az operatív törzs pedig nem csak egészségügyi kérdésekkel foglalkozik, ezért Pintér Sándor a vezetője.

Viszontválaszában Szabó Tímea megjegyezte, nem a miniszterek döntenek saját kinevezésükről és leváltásukról, az pedig érthetetlen, miért folytatódhat „Kásler ámokfutása”, akinek az utasításai nyomán

„többen haltak meg, mint a járvány miatt.”

Orbán erre válaszul azt mondta, Kásler ösztönei vezettek oda, hogy bár minden nemzetközi szervezet azt mondta, nem lesz súlyos járvány, Európában talán elsőként ő hívta össze az operatív törzset, mint kormányzati szervet járványvédekezés céljából.

„Szerintem mindannyian, ide értve önt és különösen az idős rokonait, köszönettel tartozhatnak Kásler Miklós professzor úrnak.”

- jelentette ki a miniszterelnök

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó