Sebestyén a járvány alatt megtanulta eltollasozni az Örömódát

Fiatal olvasónk, Sebestyén kreatívan töltötte a járványügyi korlátozások két hónapját. Vasárnap este osztotta meg velünk videóját, amit korábban már eljuttatott a világ tollaslabda-közösségének, így már 15 ezren látták.

"A csatolt videót a karantén két hónapja alatt készítettem. Szerettem volna megmutatni vele, hogy csak rajtunk múlik, mit hozunk ki az adott körülményekből, és a kitartás, a pozitív gondolkodás meghozza az eredményét" - írta.

Sebestyén tollaslabdázik és hegedül, "adta magát az ötlet, hogy a sportot és a zenét ötvözzem egymással", írta. Ezért úgy döntött, hogy Beethoven IX. szimfóniájából* az Örömódát fogja eltollasozni, mert az "a kölcsönös egymásra utaltságot, az összetartozást fejezi ki a zene nyelvén".

Laikusként engem persze az nyűgözött le a leginkább, hogy a fából ácsolt xilofonra szervált labdák mind a tartódobozba potyognak, de megemlíthetném még Sebestyén hajfonatát, illetve a videót lezáró váratlan geget is. Köszönjük, Sebestyén!

*Javítás: a cikk eredetijében hibásan jelöltük meg, Beethoven hányadik szimfóniájából van az Örömóda. Elnézést.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér