Putyin nem engedi el az elmaradt győzelmi díszszemlét, június 24-én tartatja meg

Június 24-én, a moszkvai Vörös téren 1945-ben megtartott győzelmi díszszemle 75. évfordulóján tartják majd meg a Covid-19-járvány miatt május 9-én elmaradt jubileumi parádét – jelentette be Vlagyimir Putyin.

Civilben Vlagyimir Putyin orosz elnök és Nurszultan Nazarbajev volt kazah elnök a moszkvai Vörös téren 2019. május 9-én.Fotó: Alekszej Nikolszkij/Szputnyik

Az orosz elnök a Rosszija 24 hírcsatornán élőben adott tájékoztatón arra utasította Szergej Sojgu védelmi minisztert, hogy biztosítsa, hogy semmi sem veszélyeztetheti a díszszemle részvevőinek egészségét.

Az orosz elnök azt is bejelentette, hogy a II. világháborús front és a hátországi termelés szovjet veteránjairól megemlékező, országszerte hagyományosan milliókat mozgósító Halhatatlan Ezred-felvonulást július 26-án fogják majd megrendezni, a haditengerészet díszszemléje után. Putyin azt mondta, szakértők szerint Oroszország túljutott a Covid-19-járvány csúcspontján. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér