Putyin nem engedi el az elmaradt győzelmi díszszemlét, június 24-én tartatja meg

hadsereg
2020 május 26., 13:13

Június 24-én, a moszkvai Vörös téren 1945-ben megtartott győzelmi díszszemle 75. évfordulóján tartják majd meg a Covid-19-járvány miatt május 9-én elmaradt jubileumi parádét – jelentette be Vlagyimir Putyin.

Civilben Vlagyimir Putyin orosz elnök és Nurszultan Nazarbajev volt kazah elnök  a moszkvai Vörös téren 2019. május 9-én.
photo_camera Civilben Vlagyimir Putyin orosz elnök és Nurszultan Nazarbajev volt kazah elnök a moszkvai Vörös téren 2019. május 9-én. Fotó: Alekszej Nikolszkij/Szputnyik

Az orosz elnök a Rosszija 24 hírcsatornán élőben adott tájékoztatón arra utasította Szergej Sojgu védelmi minisztert, hogy biztosítsa, hogy semmi sem veszélyeztetheti a díszszemle részvevőinek egészségét.

Az orosz elnök azt is bejelentette, hogy a II. világháborús front és a hátországi termelés szovjet veteránjairól megemlékező, országszerte hagyományosan milliókat mozgósító Halhatatlan Ezred-felvonulást július 26-án fogják majd megrendezni, a haditengerészet díszszemléje után. Putyin azt mondta, szakértők szerint Oroszország túljutott a Covid-19-járvány csúcspontján. (MTI)