A rendőrség szerint Dominic Cummings megszeghette a karanténszabályokat

Dominic Cummings családi útja Barnard Castle-be megsérthette a karanténszabályokat, és ha Boris Johnson brit kormányfő tanácsadóját megállították volna a rendőrök, visszafordíthatták volna – erre jutott a durhami rendőrség vizsgálata, de közölték azt is, hogy utólag nem bírságolnak, így további lépést nem tesznek az ügyben.

Cummings a járvány elleni előírásokat megszegve a családjával 400 km-t autózott, miközben a kormány mindenkit arra szólított fel, hogy maradjon otthon. Ebből akkora botrány lett, hogy a nyilvánosságtól tartózkodó Cummingsnak sajtótájékoztatót kellett tartania, de még csak bocsánatot sem akart kérni.

Fotó: Jonathan Brady/AFP

Cummings végig tagadta, hogy bármi rosszat tett volna, és Boris Johnson is kiállt mellette, arra kérve a politikusokat és a közvéleményt, hogy lépjenek tovább. Egy államtitkár le is mondott a botrány miatt. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó