Los Angelesben az autópályára mentek a George Floyd halála miatt tüntetők, és megtámadtak egy rendőrautót

A rendőri erőszak ellen tüntető emberek Los Angelesben május 27-én.Fotó: Ringo H.W. Chiu/AP

Körülbelül 1000 tüntető vett részt szerda este Los Angelesben a Black Lives Matter-tüntetésen, amivel a letartóztatása közben megölt George Floyd halála miatt demonstráltak.

Tüntetők kiabálnak a rendőrökkel Los Angelesben.Fotó: Ringo H.W. Chiu/AP

Több tüntető felment a 101-es autópályára, és blokkolta az utat. A helyszínre érkező rendőrautót megtámadták, és összetörték az ablakait. Amikor elindult, egy férfi az autó motorháztetőjén volt, onnan az útra zuhant. Egy időre elvesztette az eszméletét, kórházba vitték.

Egy tüntető eszméletét vesztette, miután lezuhant a gyorsan elhajtó rendőrautóról, amire felugrott.Fotó: Screenshot - ABC News

George Floyd halála után Minneapolisban zavargások törtek ki, épületeket gyújtottak fel, és fosztogatások is történtek. Ahogy a tiltakozás második napja eljött Minnesotában, USA-szerte nőttek a feszültségek a rendőrség és az afro-amerikai közösségek között, a tüntetők azt akarják, hogy a Floyd halálában részt vevő négy rendőrt gyilkosság vádjával állítsák bíróság elé. Az ügyben szereplő négy rendőrt egyből kirúgták, de még nem tartóztatták le őket. Jacob Frey minneapolisi polgármester szerda este, a zavargások kitörése előtt azt mondta, nem érti, miért nincsenek még őrizetben. Az ügyben FBI-vizsgálat indult. (via Daily Mail)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó