Szép gólt lőtt, aztán igazságot követelt George Floydnak a Fradi játékosa

nb1
2020 május 31., 19:55
comments 24

A Puskás Akadémia-Ferencváros meccs 17. percében a dél-szudáni származású, Norvégiában felnőtt Tokmac Chol Nguen szép gólt lőtt. A találatot úgy ünnepelte, hogy felhúzta a mezét, így láthatóvá vált a pólójára írt Justice for George Floyd üzenet.

link Forrás

George Floyd a hét elején egy minneapolisi rendőri intézkedés során hunyt el, miután a nyakára térdelt egy rendőr. A fekete férfi hiába jelezte többször, hogy nem kap levegőt, a rendőr ezzel nem tőrődött, ahogy azzal sem, hogy mindezt járókelők videóra veszik. Floyd halála miatt egyre több helyen tüntetések és zavargások folynak Amerikában, és a világban számos helyen, és a focipályákon is kiállnak a meggyilkolt férfi mellett.

A francia Marcus Thuram a Borussia Mönchengladbach-Union Berlin meccsen a gólja után a Colin Kaepernick-féle térdeléssel tüntetett a rendőri brutalitás ellen.

photo_camera Fotó: MARTIN MEISSNER/Picture-Alliance via AFP

A Dortmundban játszó Sancho pedig ugyanazt a feliratot írta a meze alatt viselt pólójára, mint a fradista Tokmac.

photo_camera Fotó: Ralf Ibing/Picture-Alliance via AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.