Az MNB Szőke Gábor Miklós szobrát, egy bikával harcoló medvét állíttatja ki Budán

A jegybanki tulajdonban lévő MNB-Ingatlan Kft. közbeszerzést írt ki, majd április végén a Közbeszerzési Hatósághoz fordult, hogy az engedélyezze a két szobor és egy szoborcsoport hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárással való beszerzését (pdf). A szobrok olyan egyedi művészeti alkotások, amiket csak meghatározott gazdasági szereplő szállíthat le – érveltek, és meg is kapták az engedélyt.

Az állatokat ábrázoló, nagy, köztéri szobrairól ismert Szőke Gábor Miklós cége, a Dante Birodalom Kft. lett a befutó – írta meg a G7.

Egy harcoló medve és bika szobra készül, ami a tervek szerint egy közel 10 méteres talapzaton áll majd, és a szobrokat külön-külön is 3 méter magasra és 4 méter hosszúra tervezték. A leírás szerint „az alakok függőleges gyertyadiagramokból épülnek fel. Több száz különböző átmérőjű és hosszúságú függőleges fém hasábból épül fel és rajzolódik ki a két állatalak. Az alakok egy 3 dimenziós tőzsdei grafikon alakjára vannak absztrahálva vagy másképpen fogalmazva a tőzsdei grafikon kel életre az alakokban.”

Az alkotás kültéri szobor lesz a Magyar Telekom egykori, Krisztina körúti székháza előtt, amit a jelek szerint megszerzett az MNB alapítványa.

A másik, még nagyobb szoborcsoport az irodaház aulájában lesz: egy 30 méteres ezüstszínű felhőből 9 óriási aranyszínű oroszlán ugrik ki, de ez nem adja vissza a látványterveken látható műalkotást. (G7)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó