Megtiltja kínai utasszállítók berepülését az Egyesült Államok

Szerdán az amerikai közlekedési minisztérium bejelentette, hogy június 16-tól megtiltják a kínai utasszállító repülőgépek berepülését az ország légterébe.

A rendelet szövege szerint a lépést az indokolja, hogy az amerikai fél szerint Kína megakadályozta amerikai repülőgépek visszatérését az országba, azok után, hogy felfüggesztették a légiforgalmat a koronavírus járvány terjedése miatt. A minisztérium szerint Kína megszegte a két ország közti polgári légi közlekedésről szóló megállapodást, amit a két ország még 1980-ban kötött meg.   

A Delta és a United Airlines légitársaságok többször jelezték a kínai kormánynak, hogy júniusban újraindítanák a forgalmat a két ország között, de a kínai hatóságok hetek múltán sem reagáltak erre a megkeresésre. Erre válaszul született most a döntés, ami persze a két ország között elharapózó diplomáciai kirakós része is egyben. 

Az Egyesült Államok nem hívta meg Kínát a következő, kibővített G7-találkozóra, és szakított a Nemzetközi Egészségügyi Szervezettel (WHO) is, amely Trump elnök szerint kínai befolyás alatt áll. Kína szerint Amerika „egy új hidegháború szélére” tolja a két ország kapcsolatát. (Axios

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó