BKK: naponta 3000 biciklis használja a Nagykörút új kerékpársávjait

Ha rendelkezésre áll a megfelelő infrastruktúra, akkor a fővárosiak szívesebben ülnek biciklire, állapította meg a BKK a városban elhelyezett forgalomszámláló eszközök elmúlt hetekben mért adatai alapján. A cég közleménye szerint erre a legjobb példa 

a Nagykörúton kialakított kerékpársáv, ami mára mára Budapest egyik leggyakrabban használt bringás útvonalává vált.

A felfestést követően napok alatt annyian használták mint a jól ismert Múzeum körúti biciklisávot, a legfrissebb adatok szerint pedig naponta  2500-3000-en bicikliznek a Nagykörúton.

A BKK hozzáteszi: hasonlóan erős forgalmat bonyolít a Bartók Béla út is:   

Az elmúlt hetekben voltak olyan napok, amikor a Bartók Béla úton közlekedő járművek közül minden negyedik bicikli volt.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapest Közút szakemberei a megvalósítás óta folyamatosan figyelik az új kerékpársávok forgalmát, kihasználtságát. Arról, hogy az új kerékpársávok közül melyik lesz ideiglenes, és melyik marad meg végleg, várhatóan nyár végén, közel fél évnyi tapasztalat ismeretében születik majd döntés. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér