Mentős: Tíz kirakott betegből kilenc meghalt - FRISSÍTVE a nyilatkozó hitelességét ért komoly aggályok miatt

Frissítés 2: Komoly aggályok merültek fel a cikkben megszólaló, magát "mentősnek" mondó nyilatkozó hitelességet illetően. Előbb az derült ki, hogy nem mentőtiszt - ahogy azt Korózs Lajos szocialista képviselő állította eredetileg - majd azt az állítását sem igazolta, hogy bármilyen módon mentőzne, például valamelyik magántársaságnál, ahogy a nyilatkozat megjelenése után állította. A videót az MSZP eltávolította, ezért az már nem látható. 

Tovább tart a kormány és az ellenzék között a vita arról, hogy indokolt volt-e tavasszal a kórházi ágyak 60 százalékának kiürítése.

Korózs Lajos szocialista képviselő, a népjóléti bizottság elnöke egy mentőssel találkozott, aki az ágyak kiürítésekor felajánlotta a Facebookon, hogy tíz, a kórházból elküldött, súlyos beteg ápolását vállalná napközben - miközben éjszakánként továbbra is mentőzött. A mentős azt mondta, hogy a tíz beteg közül kilenc meghalt, a segítsége ellenére is. A szomorú beszélgetést itt lehet megnézni:

A videót vasárnap délután tették közzé, éppen aznap, amikor Kásler Miklós, egészségügyért is felelős miniszter a Kossuth Rádióban azt mondta, hogy fikció csupán, hogy rákos betegek a járvány ideje alatt nem kapták meg a szükséges kezelést. 

Hozzátette, hogy minden panaszt a kirakott betegek ügyében azonnal kivizsgáltatott, még az indokolatlan panaszokat is, bár a minisztériumig egyetlen panasz sem jutott el, legfeljebb a népegészségügyi központig, szám szerint tizenhat. 

Kásler azt is elmondta, hogy szerinte az ellenzék azért támadja, mert megvallottan hívő és magyar ember. 

Frissítés: Korózs Lajos a videó elején mentőtisztként mutatja be a megszólalót, de a fogalmazás pontatlan volt, a hölgy egy magánszolgáltatónál dolgozik, mentőápolóként.   

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó