Mentős: Tíz kirakott betegből kilenc meghalt - FRISSÍTVE a nyilatkozó hitelességét ért komoly aggályok miatt

Egészségügy
2020 június 07., 15:45

Frissítés 2: Komoly aggályok merültek fel a cikkben megszólaló, magát "mentősnek" mondó nyilatkozó hitelességet illetően. Előbb az derült ki, hogy nem mentőtiszt - ahogy azt Korózs Lajos szocialista képviselő állította eredetileg - majd azt az állítását sem igazolta, hogy bármilyen módon mentőzne, például valamelyik magántársaságnál, ahogy a nyilatkozat megjelenése után állította. A videót az MSZP eltávolította, ezért az már nem látható.

Tovább tart a kormány és az ellenzék között a vita arról, hogy indokolt volt-e tavasszal a kórházi ágyak 60 százalékának kiürítése.

Korózs Lajos szocialista képviselő, a népjóléti bizottság elnöke egy mentőssel találkozott, aki az ágyak kiürítésekor felajánlotta a Facebookon, hogy tíz, a kórházból elküldött, súlyos beteg ápolását vállalná napközben - miközben éjszakánként továbbra is mentőzött. A mentős azt mondta, hogy a tíz beteg közül kilenc meghalt, a segítsége ellenére is. A szomorú beszélgetést itt lehet megnézni:

link Forrás

A videót vasárnap délután tették közzé, éppen aznap, amikor Kásler Miklós, egészségügyért is felelős miniszter a Kossuth Rádióban azt mondta, hogy fikció csupán, hogy rákos betegek a járvány ideje alatt nem kapták meg a szükséges kezelést.

Hozzátette, hogy minden panaszt a kirakott betegek ügyében azonnal kivizsgáltatott, még az indokolatlan panaszokat is, bár a minisztériumig egyetlen panasz sem jutott el, legfeljebb a népegészségügyi központig, szám szerint tizenhat.

Kásler azt is elmondta, hogy szerinte az ellenzék azért támadja, mert megvallottan hívő és magyar ember.

Frissítés: Korózs Lajos a videó elején mentőtisztként mutatja be a megszólalót, de a fogalmazás pontatlan volt, a hölgy egy magánszolgáltatónál dolgozik, mentőápolóként.