Nyomozást indítanak az MSZP ellen rémhírterjesztés miatt

bűnügy
2020 június 11., 11:56

Rémhírterjesztés miatt indítanak nyomozást amiatt a videó miatt, amit az MSZP készített egy nővel, aki mentősként azt állította, hogy a kórházi kiürítések miatt 10-ből 9 beteg meghalt.

A nőről később kiderült, hogy nincs köze az Országos Mentőszolgálathoz, sem a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarához, sem az Állami Egészségügyi Ellátóközponthoz, de még a nő által megnevezett Szamaritánus Mentőszolgálathoz sincs semmi köze, sosem dolgozott ott.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kedden jelentette be, hogy feljelentést tesznek az MSZP ellen rémhírterjesztés miatt, a Készenléti Rendőrség Kerületi Nyomozó Iroda pedig el is indította a nyomozást.

Egyelőre annyit lehet tudni, hogy a videót Szalay Tamás Lajos, Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselő asszisztense és sajtósa készítette. Ujhelyi egy közleményben próbálta magát tisztázni miszerint neki semmi köze a videó tartalmához, csak technika segítséget nyújtott. A videóban a riporter szerepét Korózs Lajos, az MSZP országgyűlési képviselő töltötte be, aki korábban elismerte, hogy semmilyen módon nem ellenőrizte a videóban mentőtisztként szereplő nő hátterét. Az MSZP szerint a nőnek vállalnia kell a felelősséget, ha valóban megvezette a nyilvánosságot és ezzel rossz fényt vetett a pártra is. (via Index)