Nedves hét előtt állunk, szupersportcsarnok keletkezik az Üllői úton, Szoboszlai bombaformában, és lelegeztetőgépünk is van elég

napindító
2020 június 15., 05:25

Iratkozz fel a 444 rendkívüli hírlevelére! Minden reggel elküldjük egy ilyen levélben, hogy mit érdemes tudni Magyarországról és a világról.

* indicates required

Nedves, viharos hetünk lesz. Egész tavasszal alig esett, de most elindul.

Az Üllői úton, a Fradi-stadionnal szemben, hatalmas betonkonstrukciók nőnek ki a földből. Mi épül? Nincs tájékoztató tábla, nincs látványterv. Igen, egy újabb sportcsarnok, nem is akármilyen! Az új szupersportcsarnok nagyobb lesz, mint a Papp László Aréna, ráadásul már jövőre el kellene készülnie, mert 2022 év elején kézilabda-Eb-meccseket játszanak benne. Azért nincs látványterv, mert „gördülő tervezéssel” készül, tehát menet közben rajzolnak. A Ferencváros elég jól áll majd sportlétesítményben, mire minden építkezés befejeződik: ott áll már a Groupama, épül a szuparsportcsarnok, a Kvassay út mellett kezdik az óriási atlétikai stadiont, és még a Népligetbe is terveznek egy kisebb kézicsarnokot, uszodát, ezt-azt.

Beteg már alig van, de Szijjártó Péter még úgy veszi a lélegeztetőgépeket, mintha nem lenne holnap. Mi lehet a terv? Már Orbán nyolcezer gépes ígérete is bőven túlzásnak tűnt, de ha jól számolunk, már simán túl vagyunk rajta.

Fordulat Vezsenyi László ügyében. A makói „vasalódeszkás tanár”, aki szellemes videón mutatta be az online úszásoktatás általa kidolgozott módszerét, büntetést kapott, a tankerületi vezető laktanyai szintű szívatással próbálta fegyelmezni a szellmes videó miatt. Az ügy vége mégis reménykeltő: a tankerületi vezetőt – akinek nem ez az első botránya, ő barmolt bele a szentesi gimnázium felvételiébe is – a büntetés visszavonására szólították fel, és az EMMI is kiállt mögüle, így lemondott. A lemondást elfogadták.

Az újraindult osztrák bajnokságot elképesztő lendülettel kezdte a 19 éves, magyar válogatott középpályás, Szoboszlai Dominik. Vasárnap egy gólt lőtt, két gólpasszt adott a Salzburg játékosa. Az osztrák kupa május 29 döntőjében egy gól egy gólpassz, a Sturm Graz ellen szerdán mesterhármas, múlt vasárnap a Hartberg ellen három gólpassz. Ha így folytatja, nem sokáig marad az osztrákoknál.

A hétvégén az amerikai rendőrségnek megint sikerült agyonlőnie egy fegyvertelen fekete férfit. Rayshard Brooks egy atlantai Wendys gyorsétterem előtt aludt az autójában, és feltartotta a sort. A rendőrök szondáztatták, őrizetbe akarták venni, ellenállt, lelőtték. Tüntetések kezdődtek, a rendőrfőnök lemondott.