Orbán pénzügyi védőhálót ígért az Audi-gyárnak is

Orbán Viktor miniszterelnök emblémát ragaszt fel egy készülõ autóra a gyõri Audi-gyárban 2020. június 15-énFotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Hétfőn Győrben járt Orbán Viktor miniszterelnök, és megtekintette az Audi-gyárat, oldalán Palkovics László innovációs miniszterrel, és Dézsi Csaba András győri polgármesterrel. 

A látogatás apropóját az adta, hogy hétfőtől a motor- és járműgyártás ismét a megszokott munkarendben termel.

Orbán a látogatást követő rövid sajtótájékoztatón azt nyilatkozta, hogy erőteljes kormányzati támogatásra van szükség a gazdaság újraindításához, és még az olyan világszínvonalon teljesítő gyárak is rászorulhatnak erre, mint amilyen az Audi győri üzeme. 

„A kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy az Audi-gyárban az összes munkás és mérnök megtalálja számítását, a kabinet kész pénzügyi hátteret is biztosítani a gyár teljes kapacitáson való működéséhez” - mondta többek közt a miniszterelnök, aki szerintakár két évbe is telhet eljutni oda, hogy a járvány előtti kiindulópontot meghaladó, nagy terveket lehessen a termelő üzemekben meghirdetni.

Orbán a magyar ipar fellegváraként és büszkeségeként beszét a győri Audi-gyárról, amely nemzetgazdasági szempontból is fontos, eddig ugyanis több mint 11 milliárd eurónyi beruházás történt a mára környezetsemleges gyárban. Azt is mondta, hogy nemcsak hogy túl fogjuk élni, hanem megerősödve is fogunk kikerülni a válságból.

A győri Audi-gyárat március 17-én állították le a járvány miatt, majd április közepén indult újra a termelés, most hétfőn pedig immáron teljes kapacitáson, három műszakban zajlik a munka. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó