Orbán pénzügyi védőhálót ígért az Audi-gyárnak is

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Orbán Viktor miniszterelnök emblémát ragaszt fel egy készülõ autóra a gyõri Audi-gyárban 2020. június 15-énFotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Hétfőn Győrben járt Orbán Viktor miniszterelnök, és megtekintette az Audi-gyárat, oldalán Palkovics László innovációs miniszterrel, és Dézsi Csaba András győri polgármesterrel. 

A látogatás apropóját az adta, hogy hétfőtől a motor- és járműgyártás ismét a megszokott munkarendben termel.

Orbán a látogatást követő rövid sajtótájékoztatón azt nyilatkozta, hogy erőteljes kormányzati támogatásra van szükség a gazdaság újraindításához, és még az olyan világszínvonalon teljesítő gyárak is rászorulhatnak erre, mint amilyen az Audi győri üzeme. 

„A kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy az Audi-gyárban az összes munkás és mérnök megtalálja számítását, a kabinet kész pénzügyi hátteret is biztosítani a gyár teljes kapacitáson való működéséhez” - mondta többek közt a miniszterelnök, aki szerintakár két évbe is telhet eljutni oda, hogy a járvány előtti kiindulópontot meghaladó, nagy terveket lehessen a termelő üzemekben meghirdetni.

Orbán a magyar ipar fellegváraként és büszkeségeként beszét a győri Audi-gyárról, amely nemzetgazdasági szempontból is fontos, eddig ugyanis több mint 11 milliárd eurónyi beruházás történt a mára környezetsemleges gyárban. Azt is mondta, hogy nemcsak hogy túl fogjuk élni, hanem megerősödve is fogunk kikerülni a válságból.

A győri Audi-gyárat március 17-én állították le a járvány miatt, majd április közepén indult újra a termelés, most hétfőn pedig immáron teljes kapacitáson, három műszakban zajlik a munka. (MTI)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó