Kína szerint ők egyetértenek az indiai kormánnyal a határviták békés rendezésében

Csao Li-csien, a kínai külügyminisztérium szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, Peking egyetért az indiai kormánnyal abban, hogy a két ország között a Himalája területén fennálló határvitákat békésen kell rendezni. A kínai nyilatkozat egy nappal azután érkezett, hogy a határnál kínai és indiai katonák csaptak össze, és indiai jelentések szerint egy indiai tiszt is legalább 19 katona meg is halt. A kínaiak szerint az összecsapás azután robbant ki, hogy indiai katonák kínai katonákat provokáltak és támadtak meg.

Csao szavai szerint a kínai külügyminisztérium újfent kérte az indiai kormányt, hogy utasítsa rendre a határait őrző katonákat, és határozottan tiltsa meg nekik, hogy átlépjék az indiai-kínai határt.

Az indiai hadsereg szerint az összecsapásban nem dördült el lövés, a kínaiak vasrudakkal és szögesdróttal körbetekert botokkal támadtak.

Ez volt 1975 óta az első halálos összecsapás a két ország határán. (AP)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó