Csak júliusban lesz vonatközlekedés Nagymarosnál a sár- és kőlavina miatt

Szombat reggel elkezdődött Nagymaros és Szob között a vasúti pályaszakasz helyreállítása, a pályaszakaszt megtisztítják a törmelékektől, a kidőlt fáktól és cserjéktől – közölte a MÁV.

A vonatközlekedés – kezdetben csak egy vágányon – várhatóan július második felében indulhat újra, addig pótlóbuszok szállítják az utasokat a Nagymaros-Szob és a Szob-Zebegény közötti szakaszon, külön menetrend szerint.

A szerdai esőzés több mint egy km-nyi szakaszon öntötte el sárral és kövekkel a vasúti pályát a Dömösi átkelésnél. Kb. 70 méteren a vágány alatti töltés több helyen károsodott, az ágyazatot kimosta a hegyoldalról lezúduló víz.

Az omlások során kb. 800 m3-nyi, 10-50 cm-es darabokból álló kőtörmelék került a vasúti pályára.

Előzetes becslések szerint a vágányok szabaddá tétele jövő hét második felére fejeződhet be, ezt követi a támfal mögött összegyűlt anyag kitermelése, elszállítása, ami várhatóan 7-10 napot vesz igénybe. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.