Veszélyben az Index, de egyre optimistábbak a magyarok

napindító
2020 június 22., 05:54

Iratkozz fel a 444 rendkívüli hírlevelére! Minden reggel elküldjük egy ilyen levélben, hogy mit érdemes tudni Magyarországról és a világról.

* indicates required

Veszélybe került az Index függetlensége, a szerkesztőség tiltakozik a támadás ellen. A szerkesztőség átállította a függetlenséget jelző barométert, miután a hatalmat képviselő Vaszily Miklós embere a szerkesztőség totális átalakítására tett javaslatot.

„Mi egyetemi polgárok tudjuk, ki a zsarnok, és tudjuk, mi a szabadság”. A Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjai és tanárai azt üzenték, hogy a gömböc, ami most felfalja őket, egyszer szét fog robbanni, és ők ezt meg fogják élni. „Látni fogjuk a robbanást, és nincs az a tűzijáték, ami vetekedhetne vele.”

Meghalt Bálint gazda. Bálint gazda ma este csöndben elment - jelent meg vasárnap este Bálint György Facebook-oldalán.

Egyre optimistábbak a magyarok, de még mindig félnek a munkanélküliségtől. Lassan tér vissza a bizalom a válság első sokkja után.

Rekordot döntött a járvány, egy nap alatt 183 ezer új fertőzött. Sosem regisztráltak ennyi fertőzöttet egy nap alatt. Brazíliában a halálos áldozatok száma átlépte az 50 ezret.

Lezárhatnak egy járást Németországban, mert kitört a koronavírus-járvány egy sertésfeldolgozóban. Észak-Rajna-Vesztfáliában felütötte a fejét a Covid, ez a tömeges fertőzés most a legsúlyosabb járványkitörés egész Európában.

Kétharmaddal nyert Vucic pártja Szerbiában. Az ellenzék egy része bojkottot hirdetett, alacsony volt a részvétel. A Vajdasági Magyar Szövetségnek kilenc képviselője lehet.

Terrortámadás volt a readingi késelés. Hárman meghaltak, hárman megsérültek.