Lemondott az Index vezérigazgatója

Média
2020 június 23., 12:42

Benyújtotta lemondását Pusztay András, az Index Zrt. vezérigazgatója - írja a kreatív.hu. Bodolai László, az Indexet tulajdonló alapítvány kuratóriumi elnöke azt írta a kreatív.hu-nak küldött közleményében, hogy

„Ezúton is szeretném megköszönni Pusztay András eddigi munkáját. Vezérigazgatói tisztségéről való lemondását elfogadtam, és felkértem egy régi jogász barátomat, Ződi Zsoltot, akinek személye számomra garancia arra, hogy az Index továbbra is az ország legolvasottabb online híroldalaként független és hiteles tudjon maradni, hisz nincs másik.”

Pusztay maga döntött a távozás mellett, és ez annyira nem is meglepő, hiszen az Index hétfői állománygyűlésén már elmondta, olyan igazgatósági határozat született múlt héten, amit nem tud lelkiismerete szerint végrehajtani. Igaz, ekkor még arról nem beszélt, hogy le is mondana. Hogy pontosan mi lehetett ez a döntés, az nem világos, de a múlt héten merült fel Gerényi Gábor tanácsadó javaslata, ami szétszedte volna az Index szerkesztőségét, és ezért ellenállásba is ütközött.

Emiatt lépetették vissza hétfőn Dull Szabolcs főszerkesztőt a lapvezetésből, ugyanis Bodolai szerint köze kellett legyen ahhoz, hogy az Index lapvezetéséből bizalmas információk szivárogtak ki a 24.hu-hoz, ahol elsőként írtak Gerényi tervéről.

Pusztay utóda, Ződi Zsolt nyilvános CV-je alapján Magyar Tudományos Akadémia Jogtudományi Intézetének tudományos munkatársa. Emellett 2014 óta a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar, Jogelméleti és Jogszociológiai Tanszékének egyetemi docense. „Nagy megtiszteltetés volt barátom és kollégám, Bodolai László felkérése, amit örömömre szolgált elfogadni. Célom az, hogy az Index megőrizze minden eddigi értékét és piacvezető pozícióját, amitől Index az Index, és ebben számítok a szerkesztőség közreműködésére, ahogy ők is számíthatnak az én tapasztalatomra és támogatásomra” - írta közleményében az új vezérigazgató.