A megmaradt utasokat is elriasztja a vonatozástól az átgondolatlan vidéki járatritkítás

  • Lassan egy hónapja van érvényben ritkább „ideiglenes járványügyi menetrend” az ország 34 vasútvonalán.
  • Ezek jellemzően vidéki mellékvonalak, de vannak köztük olyanok is, amik nem nevezhetők forgalmatlannak, rossz állapotúnak, és teljesen félreesőnek sem, mégis megnyirbálták a rajtuk közlekedő vonatok számát.
  • A Villány-Mohács vasútvonalon napi 7 vonat helyett most napi 1 közlekedik. Bár a kieső járatok helyett egyelőre beállítottak pótlóbuszokat, a durván megemelkedett menetidő miatt borítékolható, hogy előbb-utóbb a megmaradt utasok is elfordulnak a vonaltól.
  • Helyben sokan attól tartanak, a mostani lépés megágyaz a vasútvonal későbbi, teljes bezárásának.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.