A megmaradt utasokat is elriasztja a vonatozástól az átgondolatlan vidéki járatritkítás

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel
  • Lassan egy hónapja van érvényben ritkább „ideiglenes járványügyi menetrend” az ország 34 vasútvonalán.
  • Ezek jellemzően vidéki mellékvonalak, de vannak köztük olyanok is, amik nem nevezhetők forgalmatlannak, rossz állapotúnak, és teljesen félreesőnek sem, mégis megnyirbálták a rajtuk közlekedő vonatok számát.
  • A Villány-Mohács vasútvonalon napi 7 vonat helyett most napi 1 közlekedik. Bár a kieső járatok helyett egyelőre beállítottak pótlóbuszokat, a durván megemelkedett menetidő miatt borítékolható, hogy előbb-utóbb a megmaradt utasok is elfordulnak a vonaltól.
  • Helyben sokan attól tartanak, a mostani lépés megágyaz a vasútvonal későbbi, teljes bezárásának.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér