Állandó hajójárat indul a Dunakanyarban

A hétvégén írtunk arról, milyen meglepően jól sült el, hogy a MAHART a MÁV-val együttműködve ingyenes vonatpótló hajókat indított, miután a június közepi hatalmas esőzésekben megcsúszott a hegyoldal járhatatlanná tette a 12-es főútat  a Nagymaros és Zebegény közötti szakaszon. 

Fotó: Horváth Bence/444

A nagymarosi önkormányzat most bejelentette, hogy a járat sikerén felbuzdulva a MAHART július 3-tól elindít egy olyan hoo on- hop off hajójáratot, ami Nagymarost és Zebegényt köti össze a turizmus kiszolgálása és beindítása érdekében. 

A járattal a nyáron a Visegrád-Nagymaros-Zebegény-Dömös-Nagymaros-Visegrád szakaszon lehet majd hajózni. Ráadásul a hajókon biciklit is lehet majd szállítani. 

A hajójáratra az utasok 500 forintos napijegyet válthatnak, amivel az adott napon bármikor ki- és be is tudnak szállni. A kerékpárszállítás díja bringánként 200 forint. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.