Az Antenna Hungária rendezheti a tűzijátékot

üzlet
2020 július 01., 16:15

Az állami Antenna Hungária Zrt. nyerte az augusztus 20-i, budapesti tűzijáték megrendezésére kiírt közbeszerzést, első körben nettó 1,3 milliárdos árral számolnak, írja az Index.

A meghívásos közbeszerzésen még két cég vehetett részt. Egyikük a Valton-Sec Zrt., az állami vagyonvédelmi feladatokkal gyakran megbízott cég, amelynek kisebbségi tulajdonosa Bessenyei István, Sarka Kata párja, akitől Rogán Cecília is bérelt házat. Bár a közbeszerzést nem a Valton nyerte, korábban írtunk róla, hogy az Antenna őket vonta be alvállalkozóként.

Tûzijáték a Duna felett Budapesten a nemzeti ünnepen, 2019. augusztus 20-án
photo_camera Tûzijáték a Duna felett Budapesten a nemzeti ünnepen, 2019. augusztus 20-án Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

A másik meghívott cég a Network 360 Reklámügynökség Kft. volt, annak a Csetényi Csabának a cége, aki amellett, hogy Rogán Antal egykori, Pasa Parki szomszédjaként ismert, hosszú éveken át milliárdos tételben kapta a megrendeléseket a Nemzeti Kommunikációs Hivataltól (NKH).

A kormány a tűzijáték nélkül is 6,5 milliárdot szán az idei augusztus 20-i rendezvénysorozat pár napjára. Korábban erre szintén az Antenna Hungáriát választották, amely 2019-ben 60 millió forinttal támogatta Rogán Cecília cégének rendezvényeit.

Karácsony Gergely főpolgármester korábban arra kérte a kormányt, hogy a Lánchíd közelében ne rendezzenek tűzijátékot, mert mint fogalmazott, a hídról szóló mérnöki jelentés világossá teszi, hogy a híd állapotának változásához, a híd bevonatának állagromlásához, a rozsdásodáshoz jelentős mértékben járultak hozzá az augusztus 20-i tűzijátékok.